Πάσχα στους Αγίους Τόπους - Οργανωμένο ταξίδι - 13ημέρες

Πληροφορίες:

13
Απρίλιος 2020

Ημερομηνίες: Απρίλιος 11-23

Τιμή

1.160 ευρώ με ημιδιατροφή σε 4* ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ (με αναχώρηση από Αθήνα)

1.180 ευρώ με ημιδιατροφή σε 4* ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ (με αναχώρηση από Θεσσαλονίκη)

Διαφορά Μονόκλινου: 240 ευρώ

 

 

Οι τιμές περιλαμβάνουν 

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean 
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Shepherd's House στη Βηθλεέμ
 • Διαμονή στο Σινά στο 3* ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής
 • Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (Πρωινό & δείπνο σε μπουφέ) - Tα φαγητά στα ξενοδοχεία κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος είναι νηστίσιμα
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί & μετάβαση στον Άγιο Σάββα με ταξί
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου
 • Είσοδος / φόρος του Προτεκτοράτου της Αγίας Αικατερίνης / Σινά 
 • Μετάβαση στο Όρος Σινά & φόροι εισόδου & εξόδου Αιγύπτου
 • Φόροι αεροδρομίων & συνόρων Ισραήλ
 • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός, στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης & Φ.Π.Α.

 

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν 

 •  Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό
 • Φιλοδωρήματα (15 ευρώ)
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος (14 ευρώ)
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα (18 ευρώ)
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα (10 ευρώ)

Λεπτομέρειες

1η Ημέρα: Σάββατο του Λαζάρου (11 Απριλίου )  Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Τελ Αβίβ Αναχώρηση για το Τελ Αβίβ. Άφιξη κι επιβίβαση στο πούλμαν για τη Λύδδα, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου και θα προσκυνήσουμε στον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Παρακολούθηση μέρους της Ακολουθίας του Νυμφίου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

2η Ημέρα: Κυριακή των Βαϊων (12 Απριλίου) Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Πανάγιος Τάφος Επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα συμμετέχουμε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή των Βαΐων. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο για να λάβουμε την ευλογία του Πατριάρχη και να ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Θα προσκυνήσουμε την Αποκαθήλωση, τον Φρικτό Γολγοθά, τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας, το σημείο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, το παρεκκλήσιο του Ακάνθινου Στεφάνου, το παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου και άλλα παρεκκλήσια και προσκυνήματα, που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, με τις στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά: Την Πύλη της Καταδίκης, όπου ο Χριστός συνάντησε τις γυναίκες της Ιερουσαλήμ. Τον Οίκο της Αγίας Βερονίκης και το σημείο, όπου έγινε η πτώση του Χριστού και τον βοήθησε ο Σίμων ο Κυρηναίος. Το σημείο, όπου συναντήθηκε με την Παναγία μας και φθάνουμε στο "Πραιτώριο", την Φυλακή του Χριστού μας. Συνεχίζουμε για τον Τόπο της Καταδίκης, την Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (το σπίτι των Θεοπατόρων όπου γεννήθηκε η Παναγία μας). Βγαίνοντας από την πύλη των Λεόντων, θα φτάσουμε στην περιοχή της Γεθσημανής για να επισκεφθούμε την ομώνυμη Ιερά Μονή, όπου θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας (όπου βρίσκονται και οι τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Μνήστορος Ιωσήφ, αλλά και η αυθεντική εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμήτισσας). Στον κήπο της Γεθσημανής, θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Ελεύθερος χρόνος και μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως για την Ακολουθία του Νυμφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Μεγάλη Δευτέρα (13 Απριλίου) Τιβεριάδα - Γαλιλαία Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ, όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και συνεχίζουμε για την Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον». Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού μας. Μετάβαση στη "Θάλασσα της Γαλιλαίας" (Λίμνη της Γεννησαρέτ) κι  επίσκεψη στο παραλήμνιο μοναστήρι Αγίων Αποστόλων στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου. Θα περάσουμε από τους πρόποδες του Όρους των Μακαρισμών, όπου ο Κύριος μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία, και από το Επτάπηγο, όπου ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και φαγητό. Ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην προκυμαία της πόλης της Τιβεριάδος.  Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 

4η Ημέρα: Μεγάλη Τρίτη (14 Απριλίου) Βηθανία-Ιεριχώ-Ιορδάνης Ποταμός-Ιερουσαλήμ 
Αναχωρούμε για τη Βηθανία, για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών και του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Εν συνεχεία, θα μεταβούμε στο πραγματικό σημείο που
βαπτίσθηκε ο Χριστός μας από τον Τίμιο Πρόδρομο και θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον Λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση» στον Ιορδάνη ποταμό. 
Συνεχίζουμε για την Ιεριχώ όπου θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή. Επίσης, θα επισκεφθούμε τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, που βρίσκεται η Συκομωρέα, όπου ανέβηκε ο Ζακχαίος. Μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως και παρακολούθηση της Ακολουθίας του Νυμφίου, όπου και θα ψάλλουμε το τροπάριο της Κασσιανής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. 


5η Ημέρα: Μεγάλη Τετάρτη (15 Απριλίου) Βηθλεέμ - Σαμάρεια - Ιερουσαλήμ Αναχωρούμε το πρωί για τη Βηθλεέμ, όπου θα παρακολουθήσουμε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για πρωινό και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, καθώς και την αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στο χωριό των Ποιμένων, εκεί που ακούστηκε ο αρχαγγελικός ύμνος «Δόξα εν υψίστοις Θεώ», θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο των Ποιμένων. Επόμενη στάση, είναι η Σαμάρεια με το Φρέαρ του Ιακώβ και τον περικαλλή Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγίου Φιλούμενου. Παρακολούθηση της Τελετής του Μεγάλου Ευχελαίου στον Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα: Μεγάλη Πέμπτη (16 Απριλίου) Ιερουσαλήμ: Τελετή Νιπτήρος - Πατριαρχείο - Ναός Αναστάσεως Σήμερα θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Nαό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και την Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, πλένει τα πόδια 12 Αρχιερέων. Μετά το τέλος της Τελετής θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, όπου κατά την παράδοση είχε βλαστήσει το τρισύνθετο δέντρο από το οποίο έγινε ο Σταυρός του Κυρίου. Εν συνεχεία, θα επισκεφθούμε την περιοχή του Κατά Μόνας, όπου υπήρχε έντονη παρουσία της ελληνικής παροικίας, για να προσκυνήσουμε στην ιερά μονή όπου υπάρχει ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Παρακολούθηση της Ακολουθίας των Παθών στον Πανάγιο Τάφο το βράδυ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα: Μεγάλη Παρασκευή (17 Απριλίου) - Ιερουσαλήμ: Μεγάλες Ώρες - Μονές Παλιάς Πόλης - Επιτάφιος Παρακολούθηση της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και της Μεταφοράς του Σταυρού από Αρχιερέα και την αναπαράσταση της μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού από τον Χριστό μας, στο Πραιτώριο ή στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Εν συνέχεια, θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια που βρίσκονται μέσα στην παλιά πόλη (Μεγάλη Παναγία, Σαϊδανάγια, Τίμιος Πρόδρομος, Άγιος Ευθύμιος) και θα παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στον Πανάγιο Τάφο και την Ακολουθία του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 
 

8η Ημέρα: Σάββατο (18 Απριλίου): Ιερουσαλήμ: Αφή του Αγίου Φωτός Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Πατριαρχείο και τον Ναό της Αναστάσεως. Θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν στον Ναό και να συμμετέχουν στην Θεία Λειτουργία αμέσως μετά την Αφή του Αγίου Φωτός και να επιστρέψουν με δικό τους μέσο στο ξενοδοχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα, γεύμα και ξεκούραση και στις 23.00 θα αναχωρήσουμε για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως.


9η Ημέρα: Κυριακή του Πάσχα (19 Απριλίου): Όρος Ελαιών - Εσπερινός Αγάπης - Σιών Αναχώρηση στις 10.00 για το Όρος των Ελαιών, όπου εδώ έγινε η πρώτη εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάστασή Του και η Ανάληψη Του. Έπειτα θα μεταβούμε στο Ναό της Αναστάσεως για την παρακολούθηση του Εσπερινού της Αγάπης και στο Όρος Σιών. Επίσκεψη στο "Υπερώο", όπου πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής. Συνεχίζουμε με το Αββαείο της Κοιμήσεως, κτισμένο πάνω στο σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της η Παναγία, και μεταγενέστερο βυζαντινό ναό. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας για το Πασχαλιάτικο φαγητό. Διανυκτέρευση

10η Ημέρα: Δευτέρα του Πάσχα (20 Απριλίου): Σινά Πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η Ημέρα: Τρίτη Διακαινησίμου (21 Απριλίου): Σινά - Κάθισμα Αγίου Παϊσιου Παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας όπου θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η Ημέρα: Τετάρτη Διακαινησίμου (22 Απριλίου): Ερυθρά Θάλασσα - Νεκρά Θάλασσα Επιστρέφουμε στην Αγία Γη κατά μήκος της Ερυθράς θαλάσσης και παράλληλα με τα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας στάση για κολύμπι στην χαμηλότερη και πλέον αλμυρή λίμνη του κόσμου. 

13η Ημέρα: Πέμπτη (23 Απριλίου): Επίσκεψη στην Αγία Αυλή και στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Παραλιακή βόλτα με το λεωφορείο στο Τελ Αβίβ κι επίσκεψη στη Γιάφα, το "παλιό Τελ Αβίβ". Πτήση επιστροφής.


Περισσότερα

Location:

Κάντε Κράτηση : Πάσχα στους Αγίους Τόπους - Οργανωμένο ταξίδι - 13ημέρες

Αναζήτηση